Taller d’amanides a l’Esquitx Centre Esportiu

Vull començar aquest post agraïnt la col·laboració i la predisposició que sempre hi ha a l’Esquitx per fer coses, són inquiets per naturalesa i això m’encanta. Treballar amb vosaltres és genial!!!

I ara sí, entrem en matèria. Ahir al vespre vàrem fer un taller d’amanides, en el que hi van participar 16 socis, la Gemma i el Joan.  Us agreixo a tots la vostra predispoció i col·laboració, ens ho vam passar la mar de bé, i desitjo que aprenguessiu molt i ho poseu en pràctica.

Vam utilitzar molts  ingredients, a continuació parlarem d’alguns d’ells:

 

Fulles verdes d’espinacs, canonges, rúcula, enciam de roure…. Són hortalisses que contenen molta aigua (90%), poques quilocalories, són riques en fibra, vitamines i minerals.

Són riques en clorofil·la  que és el que dona color verd. Aquesta ens pot ajudar a incrementar la qualitat i la quantitat de glòbuls vermells, i per tant ens ajudarà a oxigenar millor l’organisme.

 

Les llegums azuki  aquest llegum prové d’Orient.

Per les seves propietats nutricionals ( contingut interessant de proteïnes, fibra, vitamines i minerals) val la pena incloure les llegums de  2 o 3 cops/setmana. Aprofita ara que és època de pèsols, per utilitzar-los a les amanides, amb verdures o acompanyant plats d’arròs  o de pasta.

I si et ve degust algun dia provar algun aliment més exòtic, pots utilitzar aquesta llegum de color vermellós. Són més fàcils de digerir i les seves proteïnes són d’alt valor biològic.

Les podeu introduïr com vam fer ahir amb les amanides. Una quantitat petita és suficient.

 

 

L’oli de coco. El que consumim, hauria de ser oli verge obtingut en fred. Té un metabolisme especial, precisament pel tipus de greixos que conté. Una vegada digerits , passen directament a la sang i arriben als teixits, on es transformen en energia i les cèl·lules els poden utilitzar sense que s’emmagetzemin en forma de greix. També conté vitamina E, vitamina K, i àcids fenòlics antioxidants. Sembla ser que l’oli de coco podria servir per alimentar millor el cervell.

 

El fonoll.  Destaca el seu contingut en vitamina B3 i provitamina A, i també és una font important de potassi. És font de tres tipus d’aminoàcids: l’alanina, l’arginina, i la histidina.

Té un efecte diütrètic suau, i és de fàcil digestió.

El podem utilitzar per preparar batuts o liquats verds, ja que el seu sabor lleugerament anissat ens serà molt agradable.

 

Les algues. Són els vegetals amb un dels majors continguts en sals minerals i oligoelements: el ferro, el iode, el magnesi, el calci, el cobalt  i el fòsfor son un dels principals.

Tenen vitamines com la E i la provitamina A. I són una bona font de proteïnes vegetals, tot i que cal tenir en compte que habitualment la ració que mengem és petita.

Les més habituals pel consum són: la nori, la kombu, l’arame, la espirulina, els espaguetis de mar, entre d’altres.

Ahir les que vam utilitzar eren en flocs (tres varietats diferents), i ja estan llestes per afegir a les amanides, o a les sopes o a les cremes de verdures; per tant no cal deixar-les en remull i bulllir-les com les altres.

 

Vull també facilitar-vos algunes receptes que vam proposar:

  • All i oli d’alvocat: triturar l’alvocat amb oli verge d’oliva, llima o llimona, i sal marina.
  • Pesto de pèsols i bròquil: triturar el bròquil (previament fet al vapor), amb unes fulles d’alfàbrega, uns quants pèsols (cuits al vapor o crus), oli verge d’oliva i anacards (previament deixats en remull).
  • Liquat de remolatxa: liquar un tros de remolatxa fresca, 1 tros de carbassó, 1 tros de fonoll, i una poma.
  • Carpaccio de carbassó: talleu el carbassó a rodanxes fines. Feu una vinagreta amb llima, oli d’oliva i un polsim de cúrcuma i l’afegiu per sobre del carbassó. Per sobre podem afegir escames de parmesà i alguns fruits secs crus.

Qualsevol dubte que tingueu em podeu escriure un mail: monica@spainutricio.com!!

 

Us espero en el proper taller!!!

 

 

 

 

 

 

Si vols, deixa un comentari